Mobiilioperaattorit suomessa

Vertaa operaattorit ja löydä omasi!

Mobiilioperaattorit

Suomessa löytyy neljä isoa operaattoria, jotka pyörittävät yli 99% kaikista käytössä olevista matkapuhelinliittymistä. Nämä operaattorit ovat Elisa, DNA, Telia ja uusin tulokas Moi, joka myytiin niinikään DNA:lle.

Kannattaa vertailla ja katsoa kaikkien operaattorien tuotteet, jotta löydät itsellesi juuri omiin tarpeisiisi sopivan matkapuhelinliittymän tai mobiililaajakaistan!

Elisa on yksi suomen suurimmista matkapuhelinoperaattoreista.

Elisa

Elisan historia on pitkä ja juontaa juurensa aina yli 135 vuoden taakse, kun Helsingin telefooniyhdistys perustettiin. Siitä yritys on kehittynyt erinäisten vaiheiden kautta siksi yritykseksi, jota se tänä päivänä edustaa.

Tänään Elisa on pörssiyhtiö, jonka liikevaihto on 1,83 miljardia ja jolla on henkilöstöä noin 4 800. Elisa tarjoaa liittymäpalveluita sekä Elisa- että Saunalahti-brändiä käyttäen. Kuluttajille eli yksityisasiakkaille Saunalahti on näkyvin brändi matkapuhelinliittymissä.

Lue lisää Elisasta!

DNA on edullinen kännykköoperaattori.

DNA

DNA on saanut alkunsa 2000-luvun taitteessa. Finnet-ryhmän puhelinyhtiöiden laajentamista varten perustettiin kolme eri matkaviestintään keskittynyttä yhteistyöyhtiötä. Useamman eri vaiheen jälkeen syntyi DNA Finland Oy, joka toimi konsernin matkaviestinliiketoiminnan yhtiönä.

Tänä päivänä DNA:lla on yli 4 miljoonaa liittymäasiakkuutta, vajaan miljardin liikevaihto ja noin 1600 hengen henkilöstövahvuus.

Lue lisää DNA:sta!

MOI on edullinen mobiilioperaattori joka toimii verkossa.

MOI

Moi Mobiili Oy on varsin tuore lisä kotimaisilla matkapuhelinmarkkinoilla. Se on nykyisin DNA:n omistama palveluoperaattori, joka aloitti toimintansa virtuaalioperaattorina, jolloin sillä ei ollut omaa verkkoa, vaan käytti DNA:n verkkoa vuokraa vastaan. Moi Mobiili syntyi tarpeesta luoda asiakaslähtöinen teleoperaattori.

DNA osti Moi Mobiilin vuoden 2019 alussa ja päätti jatkaa brändin ylläpitoa. Liittymäkantaa Moilla on noin 50–100 000 liittymän verran. Moi on sympaattinen ja sen verran tunnettu, että DNA halusi pitää leikkisän brändin elossa ja jatkaa liittymien myyntiä sen nimissä.

Lue lisää Moista!

Telia on mobiilioperaattori ammattilaisille.

Telia

Telian historia juontaa juurensa valtion lennätinlaitoksesta, joka on perustettu vuonna 1917 vuonna 1855 perustetun alkuperäisen lennätinlaitoksen tilalle. Vuonna 1981 laitoksen nimi vaihtui Posti- ja telelaitokseksi, josta erinäisten vaiheiden jälkeen muodostui pörssiyhtiö Sonera, joka fuusioitui ruotsalaisen teleoperaattori Telian kanssa vuoden 2003 alussa.

TeliaSonera muutettiin Telia Finlandiksi vasta vuonna 2017. Nykyisin Telia Finland työllistää kaikkiaan noin 3000 ihmistä ja sen liikevaihto Suomessa on noin 1,3 miljardia euroa. Telia-konserni on vielä isompi ja kokonaisuudessaan yksi Euroopan suurimmista teleoperaattoreista.

Lue lisää Teliasta!

{

“Löysin Nettiliittyma.fi -sivuston kautta koko perheelleni uudet, entistä edullisemmat kännykkäliittymät. Palvelu toimii!”

Leena, 39, Espoo

Nettiliittyma.fi on  kännykkäliittymien ja laajakaistojen vertailuttaja. Jos tilaat kännykkäliittymän, saattaa sivuston ylläpito saada ostoksesta komissiota. Pyrimme kuitenkin olemaan puolueettomia vertailujemme suhteen.